İşçi / Nedir? Ne İş Yapar? Maaşı Nedir?

Ne İş Yapar?

İşçi, bir işveren tarafından işe alınan ve belirli bir ücret karşılığı belirli bir süre boyunca çalışan kişidir. İşçiler, genellikle belirli bir meslek veya uzmanlık alanına sahip değillerdir ve çeşitli sektörlerde farklı pozisyonlarda çalışabilirler. İşçilerin çalıştığı sektörlere örnek olarak inşaat, imalat, hizmetler ve tarım gibi sektörler verilebilir.

Maaşı Nedir?

İşçilerin ücretleri, çalıştıkları sektör, işveren ve çalışma saatleri gibi faktörlere bağlı olarak değişebilir. Türkiye'de asgari ücret, işçilerin en az alabileceği ücreti belirleyen yasal bir düzenlemedir, 11.000 TL olarak belirlenmiştir. Ancak, işçilerin alabilecekleri ücret, pozisyonları, deneyimleri ve performanslarına bağlı olarak değişebilir.