ISO 13485 Eğitimi Sertifika Programı Nedir?

ISO 13485, tıbbi cihazlar için kalite yönetim sistemi standartıdır. Bu standart, tıbbi cihazların tasarım, geliştirme, üretim, kurulum ve bakım süreçlerinde güvenlik, kalite ve performans gereksinimlerini karşılamak için bir yönetim sistemi kurulmasını gerektirir.

ISO 13485, tıbbi cihazlar üreten ve/veya bunları pazarlayan tüm organizasyonlar için uygun bir standarttır. Bu organizasyonlar, tıbbi cihazlar, medikal ekipmanlar, tıbbi yazılımlar, diagnostik kitler, reaktifler, laboratuvar ekipmanları vb. üretmek veya satmakla ilgilenen üreticiler, tedarikçiler, distribütörler, servis sağlayıcılar ve hizmet sağlayıcıları olabilir.

ISO 13485 sertifikası, tıbbi cihaz endüstrisinde ürün güvenliği, kalitesi ve performansının artırılması için önemli bir araçtır. Bu sertifika, bir organizasyonun tıbbi cihaz endüstrisindeki müşterileri, yasal düzenleyicileri ve diğer ilgili tarafları tarafından kabul edilmesini sağlar. Ayrıca ISO 13485 sertifikası, bir organizasyonun tıbbi cihaz üretim sürecindeki riskleri yönetmesine ve kalite yönetim sistemini sürekli iyileştirmesine yardımcı olur.

Sertifika Programına Bakınız.

ISO 13485 Eğitimi Sertifika Programı