İşletmelerde Temel Yangından Korunma Sertifika Programı Nedir?

İşletmelerde Temel Yangından Korunma Sertifikası, işletmelerin yangınla ilgili tehlikeleri önleyebilmeleri, yangın durumunda doğru şekilde müdahale edebilmeleri ve yangın sonrası işletme faaliyetlerini en kısa sürede normale döndürebilmeleri için gerekli bilgi ve becerileri sağlamayı amaçlayan bir sertifikadır.

Sertifika programı genellikle aşağıdaki konuları içermektedir:

• Yangın Bilimi ve Yangın Önleme Yöntemleri: Bu bölümde, yangınla ilgili temel kavramlar, yangın çeşitleri, yangın nedenleri, yangın çıkışları, yangın algılama ve uyarı sistemleri, yangın önleme yöntemleri gibi konular ele alınır.
  • Yangın Güvenliği Ekipmanları ve Sistemleri: Bu bölümde, yangın söndürme ekipmanları, yangın söndürme sistemleri, yangın kapıları, yangın merdivenleri gibi yangın güvenliği ekipmanları ve sistemleri hakkında bilgi verilir.
  • Yangın Risk Değerlendirmesi: Bu bölümde, işletmelerin yangın risklerini değerlendirmeleri ve yangın risklerini önlemek için alabilecekleri önlemler ele alınır.
  • Yangın Söndürme Teknikleri: Bu bölümde, yangın söndürme teknikleri, yangın söndürme yöntemleri ve yangın söndürme cihazları hakkında bilgi verilir.
  • Acil Durum Planları: Bu bölümde, işletmelerin yangın durumunda nasıl hareket edeceklerine dair acil durum planları hazırlamaları gerektiği konusu ele alınır.
  • Yasal Yükümlülükler: Bu bölümde, işletmelerin yangınla ilgili yasal yükümlülükleri ve uyacakları yönetmelikler hakkında bilgi verilir.

İşletmelerde Temel Yangından Korunma Sertifikası, işletmelerin yangın güvenliği konusunda bilinçlendirilmesi ve yangın önleme, müdahale ve sonrası süreçlerinde doğru davranışları sergilemeleri için önemlidir.

Sertifika Programına Bakınız.

İşletmelerde Temel Yangından Korunma Sertifika Programı