ISO 22483:2020 Turizm Kalite Yönetim Sistemi Sertifikası Nedir?

ISO 22483:2020, Turizm ve Seyahat Hizmetleri - Turizm Yönetim Sistemleri - Gereksinimler ve Öneriler standardını tanımlayan bir sertifikasyon sürecidir. Bu standard, turizm sektöründeki kuruluşlar için bir kalite yönetim sistemi oluşturma ve uygulama gereksinimlerini belirler. Bu sertifikasyon süreci, turizm işletmelerinin müşteri memnuniyetini artırmak, çalışanlarının iş verimliliğini artırmak ve işletmenin çevresel ve sosyal etkilerini azaltmak için yönetim sistemlerini geliştirmelerine yardımcı olur.

ISO 22483:2020 ayrıca turizm işletmelerinin turizmle ilgili riskleri tanımlamalarına ve yönetmelerine yardımcı olacak tavsiyeler sunar. ISO 22483:2020 sertifikasyon süreci, bir turizm işletmesinin belirli gereksinimleri karşılaması ve bir üçüncü taraf sertifikasyon kuruluşu tarafından denetlenmesi gerektirir. Denetim, işletmenin ISO 22483:2020 gereksinimlerine uygun olarak yönetim sisteminin etkinliğini ve sürekli iyileştirme çabalarını gösterir. ISO 22483:2020 sertifikası, turizm işletmelerine çevre, sosyal ve ekonomik sürdürülebilirlik hedefleri için bir çerçeve sunar ve işletmelerin bu hedefleri yerine getirmelerine yardımcı olur.

Sertifika Programına Bakınız.

ISO 22483:2020 Turizm Kalite Yönetim Sistemi Sertifikası