İşletmelerde Çalışan Temsilciliği Sertifika Programı Nedir?

İşletmelerde Çalışan Temsilciliği sertifikası, çalışanların haklarını ve çıkarlarını korumak ve işveren ile çalışan arasındaki iletişimi kolaylaştırmak amacıyla verilen bir sertifikadır. Bu sertifika, işveren ve çalışanlar arasında işbirliği ve işyeri barışını koruyarak çalışma ortamında pozitif değişiklikler yapmayı hedefler.

Sertifika programının içeriği, aşağıdaki konuları içerebilir:

• Çalışanların hakları: Bu bölümde, çalışanların iş kanunları ve mevzuatı tarafından sağlanan hakları hakkında bilgi verilir. Bu haklar, ücret, izin, çalışma saatleri ve çalışma koşulları gibi konuları kapsar.
  • İşyeri hukuku: Bu bölümde, işyerindeki yasal düzenlemeler hakkında bilgi verilir. Bu düzenlemeler, işyeri disiplini, işyerinde güvenlik ve işyerinde işçi sağlığı ve güvenliği gibi konuları içerir.
  • İşveren ve çalışanlar arasındaki iletişim: Bu bölümde, işveren ve çalışanlar arasındaki iletişim becerilerini geliştirmek için pratik örnekler sunulur. İletişim becerileri, tartışma, müzakere ve işbirliği gibi konuları içerir.
  • İşyeri etiği: Bu bölümde, işyerindeki etik davranışlar hakkında bilgi verilir. İşyerinde etik davranışlar, dürüstlük, şeffaflık ve saygı gibi değerleri içerir.
  • Çalışanların temsilciliği: Bu bölümde, çalışanların temsilciliği hakkında bilgi verilir. Çalışanların temsilcileri, çalışanların haklarını ve çıkarlarını korur ve işveren ile çalışan arasında arabuluculuk yapar.

İşletmelerde Çalışan Temsilciliği sertifikası, işyeri barışını ve verimliliği arttırarak, işveren ve çalışanlar arasında sağlıklı bir iletişim ve işbirliği ortamı yaratmayı amaçlar.

Sertifika Programına Bakınız.

İşletmelerde Çalışan Temsilciliği Sertifika Programı