Orman Endüstrisi Mühendisliği Bölümü Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Orman Endüstrisi Mühendisliği, orman kaynaklarının sürdürülebilir kullanımı ve yönetimi konusunda eğitim veren bir mühendislik programıdır. Bu bölümde öğrenciler, ormancılık ve ağaç endüstrisi ile ilgili konuları öğrenirler ve orman kaynaklarının doğru bir şekilde kullanılmasını sağlamak için mühendislik prensiplerini kullanırlar.Orman Endüstrisi Mühendisleri, orman kaynaklarının sürdürülebilir şekilde kullanılmasını sağlamak için çalışırlar. Bu amaçla, ormanların planlanması, işletilmesi, korunması ve yönetilmesi konularında çalışırlar. Ayrıca, ağaç işleme endüstrisinde çalışan fabrikaların planlanması, inşası ve işletilmesi konusunda da uzmanlaşabilirler.

Orman Endüstrisi Mühendisleri, özel sektörde veya kamu sektöründe çalışabilirler. Orman endüstrisi, kağıt, kereste, mobilya, orman ürünleri ve biyokütle gibi birçok sektörü kapsar. Bu nedenle, mezunlar farklı alanlarda iş bulma imkanına sahiptirler. Orman endüstrisi mühendisleri, orman şirketleri, ağaç işleme tesisleri, kağıt fabrikaları, orman koruma birimleri ve hükümet ajansları gibi birçok farklı işverende çalışabilirler.