Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği Bölümü Nedir / Ne İş Yapar

Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği bölümü, tavuk, hindi, ördek gibi kanatlı hayvanların yetiştirilmesi, beslenmesi, hastalıklarının önlenmesi ve tedavisi, yumurta üretimi ve et üretimi gibi konuları ele alan bir disiplindir.Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği bölümünde çalışanlar, kanatlı hayvanların sağlıklı bir şekilde yetiştirilmesi ve beslenmesi konularında uzmanlaşmış kişilerdir. Bu kişiler, kanatlı hayvanların genetik, beslenme, sağlık ve yönetim gibi konularda bilgi sahibidirler. Ayrıca, kanatlı hayvanların üretimi, işlenmesi, pazarlaması ve satışı konularında da çalışırlar.

Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği mezunları, özellikle tavuk, hindi ve ördek üretimi yapan işletmelerde çalışabilirler. Bunun yanı sıra, yem sanayi, ilaç firmaları, hayvancılık sektöründe hizmet veren kuruluşlar, danışmanlık şirketleri, kamu kurumları ve araştırma enstitüleri gibi birçok alanda iş imkanı bulabilirler.Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği mezunları, yetiştiricilik, işletme yönetimi, ürün geliştirme, pazarlama, satış, danışmanlık ve araştırma gibi konularda çalışabilirler. Bu kişiler, kanatlı hayvanların sağlıklı bir şekilde yetiştirilmesi, yem besleme teknikleri, hastalık kontrolü, çevre koruma, üretim ve işleme teknikleri gibi konularda uzmanlaşarak, bu konularda hizmet veren kuruluşlarda çalışabilirler.