Yapay Zeka Ve Veri Mühendisliği Bölümü Nedir ?

Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği bölümü, büyük veri setlerinin toplanması, analizi ve işlenmesi için gerekli olan teknolojik altyapının tasarlanması, geliştirilmesi ve uygulanması için eğitim veren bir lisans programıdır. Bu bölümde öğrenciler, veri tabanı yönetimi, veri madenciliği, makine öğrenmesi, yapay zeka, büyük veri analizi, yazılım mühendisliği, veri modelleme ve diğer ilgili konular hakkında eğitim alırlar.Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği mezunları, büyük veri setlerinin toplanması, analizi ve işlenmesi için gerekli olan teknolojik altyapının tasarımı, geliştirilmesi ve uygulanmasında çalışabilirler. Bu alanlarda, teknoloji şirketleri, finansal kuruluşlar, sağlık sektörü, savunma sanayii, e-ticaret, akademik araştırma kurumları ve diğer birçok sektörde çalışma imkanı bulabilirler.

Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği mezunları, veri modelleme, veri madenciliği, büyük veri analizi, yapay zeka, makine öğrenmesi ve benzeri konularda uzmanlaşabilirler. Ayrıca, veritabanı yönetimi, yazılım mühendisliği ve diğer teknik becerilere sahip olabilirler.Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği mezunları, veri bilimcisi, veri mühendisi, yazılım mühendisi, yapay zeka mühendisi, makine öğrenmesi mühendisi, veri madencisi ve diğer benzeri pozisyonlarda çalışabilirler. Ayrıca, büyük veri analizi, veri yönetimi, veri güvenliği ve benzeri konularda danışmanlık, yöneticilik ve yönetim pozisyonlarında da çalışma imkanı bulabilirler.

Sonuç olarak, Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği mezunları, büyük veri setlerinin toplanması, analizi ve işlenmesi için gerekli olan teknolojik altyapının tasarımı, geliştirilmesi ve uygulanması konusunda uzmanlaşabilirler. Bu alanlarda, teknoloji şirketleri, finansal kuruluşlar, sağlık sektörü, savunma sanayii, e-ticaret, akademik araştırma kurumları ve diğer birçok sektörde çalışma imkanı bulabilirler. Veri bilimcisi, veri mühendisi, yazılım mühendisi, yapay zeka mühendisi, makine öğrenmesi mühendisi, veri madencisi ve diğer benzeri pozisyonlarda çalışabilirler.