Kesimci (Deri/Kürk Hazır Giyim) Mesleki Yeterlilik Belgesi Nedir?

"Kesimci (Deri/Kürk Hazır Giyim) Mesleki Yeterlilik Belgesi", bir kişinin deri veya kürkten hazır giyim ürünleri üretiminde kullanılacak parçaların kesim işlemlerini yapabilme yeteneğini ve bu konuda sahip olduğu bilgi ve beceriyi belgeleyen resmi bir sertifikadır. Türkiye'de mesleki yeterlilik belgesi sistemini MYK (Mesleki Yeterlilik Kurumu) üzerinden yürütülmektedir.

Deri ve kürkten hazır giyim ürünlerinin üretim sürecinde, kesim aşaması önemli bir yer tutar. Bu aşama, ürünün kalitesi, kullanılabilirliği ve estetiği açısından kritik öneme sahiptir. Kesimci, belirlenen desenlere ve kalıplara uygun olarak deri veya kürkün kesilmesi işlemlerini gerçekleştirir.

"Kesimci (Deri/Kürk Hazır Giyim) Mesleki Yeterlilik Belgesi"ni alabilmek için:

Deri ve kürk malzemesinin özelliklerini, işlenmesini ve kesim tekniklerini bilmek,
Kullanılacak araç ve gereçleri tanımak ve etkin bir şekilde kullanabilmek,
Kesim için gerekli kalıpları ve desenleri doğru bir şekilde yorumlamak ve uygulamak,
İlgili güvenlik standartlarına uygun çalışabilme yeteneğine sahip olmak,
Kalite standartlarına uygun kesim gerçekleştirebilmek gibi yetkinliklere sahip olunması gerekmektedir.
Bu belgeye sahip olmak için belirlenen yeterlilik standartlarına uygun eğitim almak ve bu eğitim sonucunda kazanılan bilgi ve becerileri belgelendirmek üzere sınav ve değerlendirmelere tabi tutulmak gerekmektedir.

Türkiye'de bu belgeye nasıl ulaşabileceğiniz, hangi eğitim kurumları veya sınav merkezleri aracılığıyla bu belgeye sahip olabileceğiniz ve diğer detaylar hakkında bilgi almak için MYK'nın resmi internet sitesinden faydalanabilirsiniz.