Tüm Sertifika Programları

Ücretsiz Seminerler

Kesimci (Saraciye) Mesleki Yeterlilik Belgesi Nedir?

"Kesimci (Saraciye) Mesleki Yeterlilik Belgesi", bir kişinin saraciye ürünlerinin (cüzdan, çanta, kemer gibi deriden yapılan aksesuar ve küçük giyim eşyaları) üretiminde kullanılacak parçaların kesim işlemlerini gerçekleştirebilme yeteneğini ve bu konuda sahip olduğu bilgi ve beceriyi belgeleyen resmi bir sertifikadır. Türkiye'de mesleki yeterlilik belgesi sistemini MYK (Mesleki Yeterlilik Kurumu) üzerinden yürütülmektedir.

Saraciye ürünlerinin üretim sürecinde, kesim aşaması büyük bir öneme sahiptir. Bu aşama, ürünlerin kalitesi, fonksiyonelliği ve estetiği açısından kritik bir rol oynamaktadır. Kesimci, belirlenen desenlere ve kalıplara uygun olarak malzemenin kesim işlemlerini gerçekleştirir.

"Kesimci (Saraciye) Mesleki Yeterlilik Belgesi"ni alabilmek için:

Saraciye ürünlerinin malzeme özelliklerini, işlenmesini ve kesim tekniklerini bilmek,
Kullanılacak araç ve gereçleri tanımak ve etkin bir şekilde kullanabilmek,
Kesim için gerekli kalıpları ve desenleri doğru bir şekilde yorumlamak ve uygulamak,
İlgili güvenlik standartlarına uygun çalışma yeteneğine sahip olmak,
Kalite standartlarına uygun kesim gerçekleştirebilmek gibi yetkinliklere sahip olunması gerekmektedir.
Bu belgeye sahip olmak için belirlenen yeterlilik standartlarına uygun eğitim almak ve bu eğitim sonucunda kazanılan bilgi ve becerileri belgelendirmek üzere sınav ve değerlendirmelere tabi tutulmak gerekmektedir.

Türkiye'de bu belgeye nasıl ulaşabileceğiniz, hangi eğitim kurumları veya sınav merkezleri aracılığıyla bu belgeye sahip olabileceğiniz ve diğer detaylar hakkında bilgi almak için MYK'nın resmi internet sitesinden faydalanabilirsiniz.

NE YAPIYOR ?

e-Devlet'te Sorgulanabilir ve Üniversitemiz Tarafından Düzenlenen Sertifikalar Kariyerinizde Sizi Öne Taşımaktadır. Üniversite Güvencesi ile İhtiyacınız Olan Güncel İçerikler SAYEM'de!