Küçükbaş Hayvancılık En Çok Nerede Yapılır

Küçükbaş hayvancılık, dünya genelinde çeşitli bölgelerde yapılan bir tarım faaliyetidir. Ancak, özellikle kırsal ve yarı kırsal alanlarda daha yaygın olarak görülür. Küçükbaş hayvancılık için en uygun bölgeler, genellikle dağlık ve engebeli alanlardır. Bu tür bölgelerde meraların ve otlakların bol olduğu, yem bitkilerinin yetişmesine elverişli koşullar bulunur.

Aynı zamanda, su kaynaklarının da mevcut olduğu bölgeler küçükbaş hayvancılığın yapıldığı yerlerdir. Örneğin, Akdeniz bölgesi, Orta Doğu, Afrika'nın bazı bölgeleri ve Asya'daki dağlık bölgeler küçükbaş hayvancılığın yoğun olduğu alanlardır. Bununla birlikte, küçükbaş hayvancılık, yerel iklim koşullarına ve coğrafi faktörlere bağlı olarak dünyanın farklı bölgelerinde de yapılmaktadır.