Küçükbaş Hayvancılık İle İlgili Bilgiler

Küçükbaş hayvancılık, tarım sektöründe koyun ve keçi gibi küçükbaş hayvanların yetiştirilmesini ifade eder. Koyun ve keçiler, genellikle dayanıklı ve çevreye uyumlu hayvanlar olarak bilinirler. Küçükbaş hayvancılık, et, süt, yün ve deri gibi ürünlerin elde edilmesi için gerçekleştirilir.

Bu tür hayvancılık faaliyeti, çiftçilerin geçim kaynaklarını çeşitlendirmesini sağlar, yerel pazarlara yönelik üretim imkanı sunar ve bölgesel ekonomiye katkı sağlar. Ayrıca, küçükbaş hayvancılık, tarımsal sürdürülebilirlik, çevresel uyum ve kırsal kalkınma açısından önemli bir potansiyele sahiptir. Küçükbaş hayvancılık, yerel ve küçük ölçekli işletmeler tarafından da gerçekleştirilebilir ve çiftçilere istihdam ve gelir sağlama fırsatları sunar.