B2 Seviye İngilizce Eğitimi Sertifikası Nedir

B2 seviye İngilizce sertifikası, İngilizce dil becerilerini ileri düzeyde bir seviyeye getiren bir dil sertifikasıdır. Bu sertifika, İngilizce konuşulan ülkelerdeki yüksek öğrenim kurumlarına başvururken veya uluslararası iş fırsatlarına başvururken işverenlerin aradığı bir nitelik olabilir.

B2 seviye İngilizce sertifikası, European Language Portfolio (Avrupa Dil Portfolyosu) ve Common European Framework of Reference for Languages (Avrupa Dil Ortak Çerçeve Metni) standartlarına uygun olarak tasarlanmıştır. Bu sertifikayı almak için, İngilizce okuma, yazma, dinleme ve konuşma alanlarında yeterli beceriye sahip olmanız gerekir.

B2 seviye İngilizce sertifikası, üç bölümden oluşur:

1. Okuma: Okuma becerilerinizin ölçüldüğü bir bölümdür. Bu bölümde, metinlerin anlaşılması, metin içindeki detayların fark edilmesi, metinler arasındaki bağlantıların kurulması gibi konular ele alınır.
  2. Yazma: Yazma becerilerinizin ölçüldüğü bir bölümdür. Bu bölümde, belirli bir konu hakkında görüşlerinizi ifade etme, bir mektup veya e-posta yazma, rapor yazma gibi konular ele alınır.
  3. Dinleme ve Konuşma: Dinleme ve konuşma becerilerinizin ölçüldüğü bir bölümdür. Bu bölümde, İngilizce konuşan kişilerin konuşmalarını anlama ve cevap verme, tartışmalar ve toplantılara katılma gibi konular ele alınır.

B2 seviye İngilizce sertifikası, birçok kurum ve dil okulu tarafından sunulmaktadır. Bu kurumlar ve okullar, TOEFL, IELTS, Cambridge English sınavları gibi farklı sınav türleriyle bu sertifikayı vermektedirler.

Sertifika Programına Bakınız.

B2 Seviye İngilizce Eğitimi Sertifikası