Uluslararası Ticaret Bölümü Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Uluslararası Ticaret bölümü, uluslararası ticaretin teorik ve pratik yönlerini öğreten bir lisans programıdır. Bu bölümde öğrenciler, uluslararası pazarlar, küresel ticaret anlaşmaları, uluslararası finans ve diğer ilgili konular hakkında bilgi sahibi olurlar.Uluslararası Ticaret mezunları, uluslararası ticaret yapan şirketlerde, ihracat ve ithalat şirketlerinde, uluslararası ticaret odaklı bankalarda ve diğer ilgili alanlarda çalışabilirler.Uluslararası pazarlama konusunda uzmanlaşan mezunlar, uluslararası pazarlama stratejileri, küresel marka yönetimi ve diğer pazarlama konularıyla ilgili pozisyonlarda çalışabilirler.

Uluslararası finans konusunda uzmanlaşan mezunlar, küresel finans yönetimi, uluslararası yatırımlar ve uluslararası risk yönetimi gibi konularda çalışabilirler.Uluslararası ticaret politikaları konusunda uzmanlaşan mezunlar, ticaret politikaları, küresel ticaret anlaşmaları, uluslararası ticaret hukuku ve diğer ilgili konular hakkında çalışabilirler.Uluslararası ticaret odaklı bankacılık konusunda uzmanlaşan mezunlar, uluslararası ticaret finansmanı, uluslararası ödeme sistemleri ve diğer finansal hizmetler konusunda bilgi sahibi olurlar.Sonuç olarak, Uluslararası Ticaret mezunları, uluslararası ticaret yapan şirketlerde, ihracat ve ithalat şirketlerinde, uluslararası ticaret odaklı bankalarda ve diğer ilgili alanlarda çalışabilirler. Uluslararası pazarlama stratejileri, küresel finans yönetimi, uluslararası ticaret politikaları ve uluslararası ticaret finansmanı gibi konularda uzmanlaşabilirler.