Malzeme Bilimi Ve Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümü Nedir

Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği bölümü, malzemelerin üretimi, karakterizasyonu, özellikleri ve davranışları hakkında bilgi sahibi olmayı, nanoteknoloji uygulamalarını araştırmayı ve geliştirmeyi öğreten bir bölümdür. Bu bölümde öğrenciler, malzeme tasarımı, nanomaterial sentezi, karakterizasyon ve uygulamaları, malzeme işleme, cihaz tasarımı, nanoelektronik ve nano-optik gibi konuları öğrenirler.Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği mezunları, araştırma ve geliştirme, tasarım, üretim, kalite kontrol, danışmanlık ve yönetim gibi farklı alanlarda çalışabilirler.

Mezunlar, akademik kurumlar, araştırma laboratuvarları, sanayi kuruluşları, hükümet kurumları ve girişimcilik alanlarında çalışabilirler.Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisleri, nanomaterial tasarımı, malzeme karakterizasyonu, malzeme işleme, cihaz tasarımı ve nanoteknoloji uygulamaları gibi konuların uzmanıdır. Mezunlar, nanoteknoloji sektöründe, malzeme bilimi ve mühendisliği sektöründe, elektronik, biyomedikal, çevre, enerji, nanometrelik cihazlar, nanoelektronik, nano-optik, nano-sensörler, nano-kompozitler, nano-robotlar, nano-malzeme üretimi, temiz enerji, yenilenebilir enerji ve atık yönetimi gibi birçok farklı alanda çalışabilirler. Ayrıca, malzeme bilimi ve nanoteknoloji mezunları, nanoteknoloji uygulamalarının yanı sıra araştırma, danışmanlık, yönetim ve girişimcilik gibi farklı alanlarda da çalışabilirler.