Uluslararası Ticaret Ve Lojistik Bölümü Nedir ?

Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümü, uluslararası ticaretin lojistik boyutlarını öğreten bir lisans programıdır. Bu bölümde öğrenciler, tedarik zinciri yönetimi, uluslararası lojistik, depolama ve dağıtım yönetimi, uluslararası ticaret politikaları ve diğer ilgili konuları öğrenirler.Uluslararası Ticaret ve Lojistik mezunları, uluslararası ticaret yapan şirketlerde, uluslararası lojistik şirketlerinde, uluslararası ticaret odaklı bankalarda ve diğer ilgili alanlarda çalışabilirler.

Tedarik zinciri yönetimi konusunda uzmanlaşan mezunlar, malzemelerin, ürünlerin ve hizmetlerin tedarik edilmesi, üretimi, depolanması ve teslim edilmesi gibi tüm süreçleri yönetmek için gerekli olan bilgi ve becerilere sahip olurlar.Uluslararası lojistik konusunda uzmanlaşan mezunlar, uluslararası taşımacılık, depolama, dağıtım ve lojistik hizmetleri hakkında bilgi sahibi olurlar.

Uluslararası ticaret politikaları konusunda uzmanlaşan mezunlar, uluslararası ticaret anlaşmaları, uluslararası ticaret hukuku, ihracat ve ithalat düzenlemeleri ve diğer ilgili konuları öğrenirler.Uluslararası ticaret odaklı bankacılık konusunda uzmanlaşan mezunlar, uluslararası ticaret finansmanı, uluslararası ödeme sistemleri ve diğer finansal hizmetler konusunda bilgi sahibi olurlar.Sonuç olarak, Uluslararası Ticaret ve Lojistik mezunları, uluslararası ticaret yapan şirketlerde, uluslararası lojistik şirketlerinde, uluslararası ticaret odaklı bankalarda ve diğer ilgili alanlarda çalışabilirler. Tedarik zinciri yönetimi, uluslararası lojistik, uluslararası ticaret politikaları ve uluslararası ticaret finansmanı gibi konularda uzmanlaşabilirler.