Tüm Sertifika Programları

Ücretsiz Seminerler

Hayvansal Üretim Ve Teknolojileri Bölümü Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Hayvansal Üretim ve Teknolojileri bölümü, hayvancılık sektöründe yer alan hayvanların beslenmesi, sağlığı, yetiştirilmesi, ıslahı, süt üretimi, et üretimi, yumurta üretimi, balıkçılık ve diğer hayvansal ürünlerin üretimi gibi konularda eğitim veren bir bölümdür.Bu bölümde öğrenciler, hayvansal üretim teknolojileri, hayvan besleme, hayvan sağlığı, genetik, üretim yönetimi, hayvan davranışı, hayvan anatomisi ve fizyolojisi gibi konularda eğitim alırlar. Ayrıca, süt ürünleri teknolojisi, et işleme teknolojisi, yumurta üretimi ve balıkçılık gibi alanlarda da eğitim alabilirler.Hayvansal Üretim ve Teknolojileri bölümü mezunları, hayvancılık sektöründe yer alan çiftliklerde, besi işletmelerinde, süt fabrikalarında, et işleme tesislerinde, yumurta işletmelerinde, balıkçılık işletmelerinde, hayvancılık ekipmanları üreten firmalarda ve diğer hayvancılık sektöründe yer alan şirketlerde çalışabilirler.

Mezunlar, hayvancılık sektöründe yer alan hayvanların beslenmesi, sağlığı, yetiştirilmesi, ıslahı, süt üretimi, et üretimi, yumurta üretimi, balıkçılık ve diğer hayvansal ürünlerin üretimi gibi konularda deneyim kazanarak, bu sektörde yenilikçi çözümler üretebilirler. Ayrıca, hayvancılık sektöründe yer alan teknolojik gelişmeleri takip ederek, bu alanda daha verimli ve sürdürülebilir üretim yöntemleri geliştirme çalışmaları yapabilirler.Özetle, Hayvansal Üretim ve Teknolojileri bölümü, hayvancılık sektöründe yer alan hayvanların beslenmesi, sağlığı, yetiştirilmesi, ıslahı, süt üretimi, et üretimi, yumurta üretimi, balıkçılık ve diğer hayvansal ürünlerin üretimi gibi konularda eğitim veren bir bölümdür. Mezunlar, hayvancılık sektöründe yer alan çiftliklerde, besi işletmelerinde, süt fabrikalarında, et işleme tesislerinde, yumurta işletmelerinde, balıkçılık işletmelerinde, hayvancılık ekipmanları üreten firmalarda ve diğer hayvancılık sektöründe yer alan şirketlerde çalışabilirler.

NE YAPIYOR ?

e-Devlet'te Sorgulanabilir ve Üniversitemiz Tarafından Düzenlenen Sertifikalar Kariyerinizde Sizi Öne Taşımaktadır. Üniversite Güvencesi ile İhtiyacınız Olan Güncel İçerikler SAYEM'de!