MEB Müfredatlar Yenileniyor | Bakan Tekin

MEB Müfredat Değiştiriyor!

Beştepe'de önceki gün yapılan Kabine Toplantısı sonrasında basın mensuplarının karşısına çıkan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitimde yapılacak değişiklikler hakkında bilgi verdi.

"Yıl sonuna doğru, Aralık ayı başında veya ortasında müfredat üzerinde değişikliklere gitmeyi planlıyoruz." şeklinde konuşan Bakan Tekin, MEB müfredatındaki tekrarlamaların elenerek, daha sade bir müfredat oluşturulacağını ifade etti.

Tekin, üzerinde çalışılan yeni müfredat düzenlemesi hakkında da detayları paylaştı: "Bazı konuların ilkokuldan liseye kadar tekrarlandığını görüyoruz. Bu tekrar eden konuları değerlendirip gerekli düzenlemeleri yapacağız. Mevcut müfredatın yoğunluğundan dolayı öğretmenlerimiz zorluk yaşıyor. Bu yükü azaltmayı amaçlıyoruz. Yeni konu eklemeleri ya da mevcut konuların kaldırılması söz konusu olabilir. Aralık ayında düzenleyeceğimiz bir basın toplantısıyla bu değişiklikleri kamuoyuyla paylaşacağız."

MEB'in açıkladığı yeni ders saati ve ders içeriklerine ulaşmak için TIKLAYINIZ