İletişim Sanatları Bölümü Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

İletişim sanatları bölümü, öğrencilere iletişim sanatları alanında gerekli bilgi, beceri ve teknikleri öğreten bir akademik disiplindir. İletişim sanatları bölümü, görsel ve işitsel medya, dijital medya, sinema, televizyon, radyo, reklam, animasyon, oyun tasarımı, grafik tasarımı, web tasarımı, fotoğrafçılık ve sanat gibi alanları kapsar.İletişim sanatları mezunları, farklı sektörlerde çalışabilirler. Özellikle, medya, yayıncılık, reklamcılık, sinema, televizyon, radyo, web tasarımı, grafik tasarımı, animasyon, oyun tasarımı, fotoğrafçılık, sanat gibi alanlarda iş bulabilirler. İletişim sanatları mezunları, bu sektörlerde yönetici, yapımcı, yönetmen, senarist, tasarımcı, fotoğrafçı, sanat yönetmeni, grafik tasarımcı, animasyoncu, oyun tasarımcısı, web tasarımcısı, sosyal medya yöneticisi, video editörü gibi pozisyonlarda çalışabilirler.

Özetle, iletişim sanatları bölümü, öğrencilere iletişim sanatları alanında gerekli bilgi, beceri ve teknikleri öğreten bir akademik disiplindir. İletişim sanatları mezunları, farklı sektörlerde çalışabilirler ve medya, yayıncılık, reklamcılık, sinema, televizyon, radyo, web tasarımı, grafik tasarımı, animasyon, oyun tasarımı, fotoğrafçılık, sanat gibi alanlarda iş bulabilirler.