Muhasebe Ve Denetim Bölümü Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Muhasebe ve Denetim bölümü, işletmelerin finansal durumlarını izleyerek kayıtlarını tutan ve vergi beyannamelerini hazırlayan profesyonelleri yetiştiren bir lisans programıdır. Ayrıca, işletmelerin finansal işlemlerini denetlemek ve finansal raporlarını doğrulamakla da ilgilenir.Muhasebe ve Denetim bölümünde öğrenciler, finansal muhasebe, maliyet muhasebesi, vergi mevzuatı, finansal analiz ve raporlama gibi konuları öğrenirler. Ayrıca, denetim teknikleri, denetim standartları ve denetim raporlama gibi konular da bu bölümde ele alınır.

Muhasebe ve Denetim bölümü mezunları, muhasebe ve denetim konusunda uzmanlaşarak işletmelerde muhasebe departmanlarında, vergi danışmanlık firmalarında, denetim şirketlerinde, bankalarda, sigorta şirketlerinde, kamu kurumlarında, mali danışmanlık firmalarında, muhasebe yazılımı şirketlerinde ve diğer birçok sektörde çalışabilirler. Mezunlar, işletmelerin finansal yönetiminde ve raporlama süreçlerinde görev alarak, vergi beyannamelerinin hazırlanması, denetim süreçlerinin yürütülmesi, finansal analizlerin yapılması ve maliyet yönetimi gibi konularda çalışabilirler.