Tüm Sertifika Programları

Ücretsiz Seminerler

Metot Validasyonu Eğitimi Sertifika Programı Nedir?

Metot Validasyonu Eğitimi Sertifika Programı genellikle laboratuvar ve sanayi ortamlarında çalışan kişilere yönelik bir eğitimdir ve çeşitli analitik tekniklerin doğruluğunu ve hassasiyetini değerlendirmeyi kapsar.

Aşağıda program içeriği ile ilgili bir örnek verilmiştir

• Modül 1: Temel İstatistik Kavramları ve Metot Validasyonu Temel istatistik kavramları: merkezi eğilim, değişkenlik, dağılım, olasılık dağılımları, hipotez testleri vb. Metot validasyonu nedir? Neden gerekli? Metot validasyonu planlama, tasarım ve yürütme.
  • Modül 2: Analitik Metotlar Analitik metotların seçimi ve doğrulama Kimyasal ve fiziksel testler Kalitatif ve kantitatif analizler Doğrulama aşaması: analiz yöntemleri, tekrarlanabilirlik, doğruluk, hassasiyet.
  • Modül 3: Metot Validasyonu Parametreleri Doğruluk ve hassasiyet Özgüllük ve doğruluk Kesinlik ve kurtarma Geçerlilik ve güvenilirlik
  • Modül 4: Veri Analizi ve Raporlama Analitik sonuçların değerlendirilmesi ve yorumlanması Verilerin analizi için istatistiksel yöntemler Analiz sonuçlarının raporlanması
  • Modül 5: Örnek Uygulamalar ve Vaka Çalışmaları Metot validasyonunun uygulanması: HPLC, UV/VIS, AAS vb. Vaka çalışmaları ve örnek uygulamalar

Bu sertifika programı, metot validasyonu sürecinin temellerini anlamak isteyen veya bu konuda bilgilerini güncellemek isteyen laboratuvar çalışanları, kalite kontrol uzmanları ve analistleri için tasarlanmıştır. Program, teorik ve pratik becerileri birleştirerek katılımcıların metot validasyonu sürecinde karşılaşılabilecek zorlukları ele almalarını ve başarılı bir şekilde uygulamalarını sağlar.

Sertifika Programına Bakınız.

Metot Validasyonu Eğitimi Sertifika Programı

NE YAPIYOR ?

e-Devlet'te Sorgulanabilir ve Üniversitemiz Tarafından Düzenlenen Sertifikalar Kariyerinizde Sizi Öne Taşımaktadır. Üniversite Güvencesi ile İhtiyacınız Olan Güncel İçerikler SAYEM'de!