Meveddet Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kelimenin Kökeni:
Meveddet kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. "Muhabbet" kelimesinden türetilmiştir ve "sevgi, aşk" anlamına gelir. Türkçedeki kullanımıyla meveddet, sevgi, saygı ve aşkı ifade eder.

Kelimenin Anlamı:
Meveddet, bir kişinin başka birine karşı duyduğu sevgi, saygı ve aşkı ifade eder. Genellikle insanlar arasındaki duygusal ilişkilerde kullanılır.

Örnek Cümle:

• Onların evliliği, uzun yıllar boyunca birbirlerine duydukları derin meveddetle güçlendi.
  • Arkadaşları arasında samimi bir meveddet ve dayanışma vardır.