Tüm Sertifika Programları

Ücretsiz Seminerler

Gayri Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Gayri" kelimesi Arapça kökenli bir terimdir. Arapça kökeni "ghayr" (غَيْر) kelimesinden gelir.

Anlamı: "Gayri," "başka" veya "diğer" anlamına gelir. Bu kelime, karşılaştırma veya ayırma amaçlı kullanılır. Bir şeyin veya durumun dışında veya başka bir şeyle karşılaştırıldığında kullanılır.

Örnek Cümle:

• Gayri resmi bir etkinlik düzenlediler.
  • Bu konu hakkında gayri resmi bir görüşme yapabiliriz.

Diğer Eski Kelimler ve Anlamları İçin Buraya Tıklayınız!

NE YAPIYOR ?

e-Devlet'te Sorgulanabilir ve Üniversitemiz Tarafından Düzenlenen Sertifikalar Kariyerinizde Sizi Öne Taşımaktadır. Üniversite Güvencesi ile İhtiyacınız Olan Güncel İçerikler SAYEM'de!