Temayül Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Temayül" kelimesi Arapça kökenli bir kelime olup "تميل" (tama'il) kelimesinden türetilmiştir.

Anlamı: "Temayül" kelimesi, bir kişinin veya grubun belirli bir yöne, eyleme veya düşünceye meyilli olma eğilimini ifade eder. Bu kelime, bir şeyi yapma veya tercih etme eğilimi anlamında kullanılır. Temayül, kişisel tercihleri ve düşünce eğilimlerini ifade etmek için kullanılan önemli bir kavramdır.

Örnek Cümle:

• Anket sonuçları, seçmenlerin adaylarına olan temayüllerini yansıtıyor.
  • Öğrencilerin temayülü, hangi dersleri daha çok sevdiklerini ve tercih ettiklerini gösterir.
  • İş dünyasında, insanların kariyer hedeflerine ulaşmak için gösterdikleri temayül önemlidir.