Model Makineci (Deri/Kürk Hazır Giyim) Mesleki Yeterlilik Belgesi Nedir?

Model Makineci (Deri/Kürk Hazır Giyim) Mesleki Yeterlilik Belgesi, deri ve kürk hazır giyim ürünlerinin üretiminde kullanılan özel dikiş makinelerini kullanabilen bireylerin sahip olması gereken bilgi, beceri ve yetkinlikleri onaylayan bir belgedir.

Bu belge, bireyin:

Deri ve kürk malzemelerinin özelliklerini tanıma,
Deri ve kürk hazır giyim ürünlerinin dikiş tekniklerini bilme,
Model dikiş makinelerini hazırlama, ayarlama ve etkin bir şekilde kullanma,
Kalıp, kesim ve dikiş sırasında gerekli kontrolleri yapabilme,
Deri ve kürk ürünlerinde oluşabilecek kusurları tespit edebilme ve giderme,
İş sağlığı ve güvenliği kurallarına uygun çalışabilme yeteneklerine sahip olduğunu gösterir.
Türkiye'de Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından belirli meslekler için yeterlilik sınavı ve belgelendirmesi gerçekleştirilir. Model Makineci (Deri/Kürk Hazır Giyim) olarak çalışmayı hedefleyen bireylerin, belirlenen standartlara uygun eğitim ve sınavları başarıyla tamamlaması gerekmektedir.

Model Makineci (Deri/Kürk Hazır Giyim) Mesleki Yeterlilik Belgesi alabilmek için:

İlgili yeterlilikteki teorik ve uygulamalı sınavlara katılma,
Sınavlarda başarılı olma,
Belirlenen diğer şartları (eğer varsa) yerine getirme gereklidir.
Belge almak isteyen bireyler, belgelendirme faaliyetlerini yürüten yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarına başvurabilirler. Sınav ve belgelendirme süreciyle ilgili detaylı bilgi ve güncel gereksinimler için Mesleki Yeterlilik Kurumu'nun resmi web sitesini ziyaret etmek yararlıdır.

Model Makineci (Deri/Kürk Hazır Giyim) Mesleki Yeterlilik Belgesi, bireyin deri ve kürk hazır giyim ürünleri üretimindeki yetkinliklerini belirleyen ve işverenler için bir yetkinlik göstergesi olarak kabul edilen bir belgedir.