Aile Ve Tüketici Bilimleri Bölümü Nedir / Ne İş Yapar

Aile ve Tüketici Bilimleri Bölümü, aile, insan beslenmesi, giyim, konut, tüketici davranışları, çocuk gelişimi ve bakımı gibi konularla ilgilenen bir bölümdür. Bu bölümde eğitim alan kişiler, bireylerin hayat kalitesini artırmak için aile ve tüketici bilimlerini kullanarak çalışırlar. Aile ve Tüketici Bilimleri Bölümü öğrencileri, insan beslenmesi, yiyecek hazırlama teknikleri, gıda güvenliği, ev yönetimi, giyim, moda, tekstil teknolojisi, çocuk gelişimi ve bakımı, yaşlı bakımı, evlilik ve aile ilişkileri, tüketici davranışları ve pazarlama gibi konularda eğitilirler. Bu bilgiler, ailelerin ve bireylerin yaşam kalitesini artırmak için kullanılır.

Çalışma Alanları

Aile ve Tüketici Bilimleri Bölümü mezunları, gıda sektöründe, ev yönetimi ve tasarımı şirketlerinde, tekstil endüstrisinde, perakende satış mağazalarında, sağlık ve sosyal hizmetlerde, okullarda, kamu kurumlarında ve özel sektörde çalışabilirler. Ayrıca, ev yönetimi, insan beslenmesi, çocuk gelişimi ve bakımı, tüketici davranışları ve pazarlama gibi konularda uzman danışmanlık hizmetleri sunabilirler.