Okul Öncesi Şiddeti Önleme Etkinlikleri Nedir ?

Okul öncesi şiddeti önleme etkinlikleri, çocukların şiddeti tanıma, şiddetin olumsuz etkilerini anlama ve sağlıklı çözüm yollarını öğrenme konularında bilinçlenmelerini sağlamayı amaçlayan etkinliklerdir.
Bu etkinlikler, çocuklara empati, saygı, işbirliği, iletişim ve duygusal kontrol gibi becerileri geliştirmek için farklı öğrenme yöntemlerini kullanır.
Örnek olarak, hikaye kitapları, drama, grup tartışmaları, rol oyunları ve problem çözme aktiviteleri gibi etkinlikler uygulanabilir. Bu etkinlikler, çocukların duygularını ifade etmeyi öğrenmelerini, başkalarının duygularını anlamalarını, çatışma durumlarında uygun tepkileri seçmeyi ve sorunları birlikte çözmeyi öğrenmelerini sağlar.
Okul öncesi şiddeti önleme etkinlikleri, çocukların sosyal ve duygusal becerilerini güçlendirirken, şiddetin olumsuz etkilerine karşı duyarlılık ve farkındalık geliştirmelerine yardımcı olur. Bu şekilde, çocuklar sağlıklı ilişkiler kurma ve barışçıl çözümler bulma becerilerini kazanarak, şiddeti önleyici bir kültürün temellerini atarlar.