Orman Mühendisliği Bölümü Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Orman Mühendisliği, ormanların yönetimi, korunması, üretimi ve işlenmesi konularında eğitim veren bir lisans programıdır. Bu bölümde öğrencilere, ormanların ekolojik, sosyal ve ekonomik değerleri hakkında bilgi verilir ve ormanların sürdürülebilir bir şekilde kullanılması için gerekli teknikleri öğrenmeleri sağlanır.Orman Mühendisliği mezunları, orman üretim planlama, ağaç yetiştirme, ormancılık planlaması, ağaç hasadı, ormanların işlenmesi ve pazarlanması, ormancılıkta kullanılan ekipmanların tasarımı, ormancılık politikası, ormancılık yönetimi ve koruma gibi birçok alanda çalışabilirler.Orman mühendisleri, orman şirketlerinde, devlet ormancılık kuruluşlarında, orman ürünleri işleyen firmalarda, ormancılık ekipmanı tasarlayan firmalarda, araştırma kurumlarında, eğitim kurumlarında ve özel sektörde çalışabilirler. Ayrıca, orman yangınları, çevre felaketleri, ormancılıkla ilgili yasal düzenlemeler gibi konularda da görev alabilirler.