Kentsel Tasarım Ve Peyzaj Mimarlığı Bölümü Nedir ?

Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı bölümü, kentsel alanların estetik, fonksiyonel, ekolojik ve sosyal açıdan tasarımını ve yönetimini konu alan bir disiplindir. Bu bölümde öğrenciler, kentlerin fiziksel, sosyal ve kültürel özellikleri hakkında bilgi edinirler.Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı bölümünde çalışanlar, şehirlerin planlaması, yeşil alanların tasarımı, parklar, bahçeler, kamusal alanlar, kentsel mobilya ve ışıklandırma gibi konularda uzmanlaşmış kişilerdir. Ayrıca, kentsel tasarım ve peyzaj mimarlığı projelerinin tasarımı, yönetimi ve uygulanması konularında çalışırlar.

Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı mezunları, belediyeler, mimarlık firmaları, peyzaj mimarlığı firmaları, inşaat şirketleri, arazi geliştirme şirketleri, kentsel tasarım ve planlama şirketleri gibi birçok alanda iş bulabilirler.Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı mezunları, kentsel tasarım ve peyzaj mimarlığı projelerinde çalışabilirler. Bu kişiler, yeşil alanların tasarımı, kent mobilyaları ve ışıklandırma sistemleri, parklar, bahçeler, meydanlar, caddeler gibi projelerin tasarımı, yönetimi ve uygulanması konusunda çalışabilirler. Ayrıca, belediyelerde kentsel planlama, arazi geliştirme, çevre koruma gibi konularda da görev alabilirler.