Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Bölümü Nedir ?

Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Bölümü, denizlerde ve tatlı su kaynaklarında balıkçılık faaliyetlerini yöneten, deniz ürünleri işleme ve ambalajlama teknolojileri konusunda uzmanlaşan bir bölümdür. Bu bölümde eğitim alan kişiler, balıkçılık teknolojisi, balıkçılık ekonomisi, deniz biyolojisi, deniz ürünleri işleme teknikleri ve deniz çevreleri konularında çalışırlar. Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Bölümü öğrencileri, balıkçılık ve deniz ürünleri sektörüyle ilgili konularda eğitim alırlar. Öğrenciler, deniz ürünleri işleme tekniklerini, deniz ürünleri hijyeni, balık çiftliklerinin yönetimi, avlanma teknikleri ve sucul organizmaların biyolojik özelliklerini öğrenirler. Ayrıca, deniz biyolojisi, ekoloji ve balıkçılık ekonomisi gibi konular üzerinde de çalışırlar.

Çalışma Alanları

Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Bölümü mezunları, balıkçılık ve deniz ürünleri işleme sektöründe iş bulabilirler. Mezunlar, balıkçılık ve deniz ürünleri işleme tesislerinde işletme müdürü, üretim müdürü, pazarlama uzmanı, kalite kontrol uzmanı, ürün geliştirme uzmanı veya araştırma ve geliştirme mühendisi gibi pozisyonlarda çalışabilirler. Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Bölümü mezunları ayrıca, ulusal ve uluslararası deniz ürünleri üretim ve işleme teknolojilerinin geliştirilmesi, deniz ürünleri ihracatı ve deniz çevrelerinin korunması gibi konular üzerinde araştırmalar yaparak, sektöre katkıda bulunabilirler.