Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü Nedir / Ne İş Yapar

Özel Eğitim Öğretmenliği bölümü, öğrencilerin özel eğitim ihtiyaçlarını karşılamak üzere eğitim almış öğretmenlerin yetiştirildiği bir lisans programıdır. Bu programda öğrenciler, özel eğitim alanındaki temel konuları, öğrenci değerlendirme tekniklerini, öğretim stratejilerini ve özel eğitim yasalarını öğrenirler. Özel eğitim öğretmenleri, öğrencilerin farklı öğrenme ihtiyaçlarına uygun özel eğitim programları tasarlayabilir, öğrencilerin bireysel öğrenme hedeflerini belirleyebilir ve öğrencilerin ilerlemesini düzenli olarak takip edebilirler. Ayrıca, öğrencilerin duygusal ve davranışsal ihtiyaçlarına uygun destek sağlayabilirler.

Özel eğitim öğretmenleri, özel eğitim okullarında, genel eğitim okullarında özel eğitim sınıflarında, rehabilitasyon merkezlerinde, hastanelerde ve hatta özel evlerde çalışabilirler. Ayrıca, özel eğitim öğretmenleri özel eğitim danışmanı olarak da çalışabilirler ve öğrencilerin ihtiyaçlarına uygun öğretim materyalleri, araçları ve teknolojileri önerirler.