Tüm Sertifika Programları

Çeşitli alanlarda uzmanlık kazanabileceğiniz sertifika programlarımızı keşfedin ve kariyerinize yeni bir yön verin.

Ücretsiz Seminerler

Farklı konularda bilgi sahibi olabileceğiniz ücretsiz seminerlerimize katılarak kendinizi geliştirin ve yeni perspektifler kazanın.

Psikolojik Danışmanlık Ve Rehberlik Öğretmenliği Bölümü Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmenliği bölümü, okullarda öğrencilerin akademik, sosyal ve kişisel gelişimlerini desteklemek için psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetleri veren bir eğitim bilimleri dalıdır. Bu bölümde öğrenciler, psikolojik danışmanlık, sosyal danışmanlık, eğitim psikolojisi, öğrenci rehberliği ve mesleki rehberlik gibi konuları öğrenirler.Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmenliği mezunları, öğrencilerin eğitim hayatları boyunca destekleyici ve rehberlik edici bir rol üstlenirler. Bu amaçla, öğrencilerin kişisel, sosyal ve akademik gelişimleri için çalışırlar. Öğrencilerin sorunlarına çözüm üretir, gelişim alanlarına yönelik planlamalar yapar, öğrencilere bireysel ve grup danışmanlığı hizmetleri sunarlar. Ayrıca, veliler ve öğretmenler ile işbirliği yaparak öğrencilerin gelişimlerine destek olurlar.

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmenliği mezunları, okulda ve eğitim alanındaki birçok farklı pozisyonda çalışabilirler. Okullarda öğrenci rehberlik hizmetleri verirken, aynı zamanda öğretmenlere danışmanlık hizmetleri de sunabilirler. Ayrıca, özel okullarda, özel eğitim merkezlerinde ve diğer eğitim kurumlarında çalışabilirler.Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmenliği mezunları ayrıca, sosyal hizmetler alanında, özel danışmanlık merkezlerinde ve kamu sektöründe de çalışabilirler. Bu alanlarda, çocuklar, ergenler ve yetişkinler gibi farklı yaş gruplarına yönelik danışmanlık hizmetleri verirler. Ayrıca, aile danışmanlığı, mesleki rehberlik ve kriz müdahale gibi konularda da hizmet verirler.Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmenliği mezunları, öğrencilerin eğitim hayatları boyunca destekleyici bir rol oynayarak, onların başarılı bir eğitim hayatı sürdürmelerine yardımcı olurlar. Ayrıca, öğrencilerin kişisel, sosyal ve akademik gelişimlerini destekleyerek, sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmelerine katkıda bulunurlar.

NE YAPIYOR ?

e-Devlet'te Sorgulanabilir ve Üniversitemiz Tarafından Düzenlenen Sertifikalar Kariyerinizde Sizi Öne Taşımaktadır. Üniversite Güvencesi ile İhtiyacınız Olan Güncel İçerikler SAYEM'de!