Optik Ve Akustik Mühendisliği Bölümü Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Optik ve Akustik Mühendisliği bölümü, ışık ve ses dalgalarının davranışlarını ve özelliklerini inceler ve bu alanda mühendislik uygulamaları yapar. Optik ve Akustik Mühendisliği bölümünden mezun olan kişiler, optik sistemler, lazerler, fiber optikler, akustik cihazlar ve sensörler gibi optik ve akustik teknolojilerin tasarımı, üretimi ve kullanımı konusunda çalışabilirler. Ayrıca, akustik ve optik özelliklere sahip malzemelerin üretimi, karakterizasyonu ve kullanımı gibi konularda da çalışma imkanları bulunmaktadır.

Optik ve Akustik Mühendisliği bölümü mezunları, savunma sanayii, telekomünikasyon, sağlık sektörü, imalat sektörü, havacılık ve uzay teknolojileri, enerji sektörü, araştırma ve geliştirme merkezleri gibi farklı sektörlerde iş bulabilirler. Ayrıca, akademik kariyer yapmak isteyenler de üniversitelerde araştırma ve öğretim görevlisi olarak çalışabilirler.