Python İle Veri Bilimi ve Makine Öğrenmesi Sertifika Programı Nedir?

Python İle Veri Bilimi ve Makine Öğrenmesi Sertifika Programı, Python programlama dilinin veri bilimi ve makine öğrenmesi alanlarında kullanımına yönelik eğitimlerden oluşan bir sertifika programıdır. Program, öğrenme modeli, veri analizi, makine öğrenmesi, doğrusal regresyon, lojistik regresyon, karar ağacı, kümeleme, boyut azaltma, sinir ağları ve derin öğrenme gibi konuları kapsamaktadır.

Program içeriği aşağıdaki başlıklardan oluşmaktadır:

Python ve Veri Bilimi Temelleri: Python programlama dili, veri tipleri, koşullu ifadeler, döngüler, fonksiyonlar, nesne yönelimli programlama, veri yapıları, pandas, numpy, matplotlib ve seaborn kütüphaneleri gibi temel kavramlar ve araçlar.

Veri Önişleme: Veri temizleme, kayıp verilerin ele alınması, veri dönüştürme, veri kodlama, aykırı değerleri eleme ya da dönüştürme gibi veri önişleme teknikleri.

Makine Öğrenmesi ve Modelleme: Makine öğrenmesinin temelleri, denetimli ve denetimsiz öğrenme, öğrenme tipleri, sınıflandırma, regresyon, karar ağaçları, doğrusal ve lojistik regresyon gibi makine öğrenmesi algoritmaları, ve bunların kullanımı için modelleme teknikleri.

Derin Öğrenme: Derin öğrenme teknikleri, sinir ağları, yapay sinir ağları, evrişimli sinir ağları, uzun-kısa vadeli hafıza, GAN'lar gibi derin öğrenme algoritmaları.

Veri Analizi: Veri görselleştirme, veri keşfi, hipotez testi, korelasyon analizi, çapraz tablolar ve pivot tabloları. Model Değerlendirme ve Seçimi: Model performansının ölçülmesi, doğruluk, hassasiyet, özgünlük, F1 puanı, ROC eğrisi, karar eşikleri, hata matrisi gibi model performans ölçütleri ve bunların kullanımı için teknikler.

Program süresi ve içeriği, kurum ve kuruluşların program hedefleri, hedef kitleleri ve ihtiyaçlarına göre değişiklik gösterebilir.

Sertifika Programına Bakınız.

Python İle Veri Bilimi ve Makine Öğrenmesi Sertifika Programı