Sefer Görev Emri Nedir? Kimleri Kapsıyor? e-Devlet Sorgulama Ekranı

Sefer Görev Emri Olanlar Hazır Olsun!

Sefer Görev Emri Nedir?

Sefer görev emri, daha önceden Türk Silahlı Kuvvetlerinde askerlik görevini tamamlayan türk vatandaşlarının milli seferberlik ilan edilmesi ve savaş gibi durumlar söz konusu olduğunda tekrardan vatani askerlik görevine çağrılması anlamına gelmektedir. (Sefer görev emri sadece personellere değil, daha önceden askerliğini tamamlayan erlere de çıkabilmektedir.)

Sefer Görev Emri Kimi/Kimleri Kapsıyor?

Askerlik görevini tamamlayarak Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ayrılan subay, astsubay, uzman erbaş, sözleşmeli er ile erbaş ve erlere yasal yaş sınırına kadar sefer görev emri verilebilir.

Sefer görev emri, yedek personel için yasal yaş sınırları gözetilerek, kaynağa alındıkları sınıf ve branş ile uzmanlık alanları, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak, Millî Savunma Bakanlığı tarafından bir bilgisayar yazılımı aracılığıyla düzenlenmektedir.

Yasal Yaş Sınırımı Nasıl Öğrenebilirim?

Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanlığı web sitesinde yayınlanan yasal yaş sınırları çizelgesinde askerlik için yasal yaş sınırınızı öğrenebilirsiniz.

Sefer Görev Emri Gelince Ne Yapılmalıdır?

Yedek askerler, Millî Savunma Bakanlığı tarafından verilen sefer görev emirleri hakkında e-Devlet, SMS ve e-posta yoluyla bilgilendirilir. Bu emri alanlar, işlemleri için en yakın askerlik şubesi başkanlığına başvurmalıdır. Şubede, sefer görev emri tebliğ edilir ve bir sureti yükümlüye verilir. Emrin iptali halinde, bu suretin askerlik şubesi başkanlığına iade edilmesi gerekir.

e-Devlet Sefer Görev Emri Sorgulaması Nasıl Yapılır?

e-Devlet ekranında güncel olarak giriş yaparak görüntüleyebileceğiniz sefer görev emri sorgulama ekranları aşağıdadır.

Milli Savunma Bakanlığı personel seferberliği hakkında merak ettiğiniz diğer tüm sorularınız için ilgili web sitesine ulaşabilirsiniz. https://www.msb.gov.tr/Askeralma/SSS/374a9a00-bb74-4fe2-a38e-bd6048f5bb6a