Sendika Temsilcisi Eğitimi Sertifika Programı Nedir?

Sendika Temsilcisi Eğitimi Sertifika Programı, sendika temsilcilerinin işverenlerle olan ilişkilerini ve çalışanlarla etkili iletişim kurma becerilerini geliştirmeyi amaçlayan bir eğitim programıdır

Programın içeriği genellikle şu konuları kapsar:

• Sendikal Hareket ve Yasal Düzenlemeler: Sendikal hareketin tarihi, yapısı ve çalışma koşullarının düzenlenmesine ilişkin yasal düzenlemelerin ele alınması.
  • Sendika Temsilciliği: Sendika temsilcisinin görevleri, sorumlulukları ve hakları hakkında bilgi verilmesi.
  • İş Hukuku ve Toplu İş Sözleşmesi: İş hukukunun temel prensipleri ve toplu iş sözleşmelerinin hazırlanması, uygulanması ve takibi hakkında bilgi verilmesi.
  • İletişim ve Müzakere Becerileri: İletişim teknikleri, müzakere becerileri, tartışma yönetimi ve anlaşmazlıkların çözümü hakkında pratik bilgilerin verilmesi.
  • İş Sağlığı ve Güvenliği: İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili yasal düzenlemeler ve işyerinde sağlık ve güvenlik önlemleri hakkında bilgi verilmesi.
  • Liderlik ve Yönetim Becerileri: Liderlik ve yönetim becerilerinin geliştirilmesi, işbirliği ve takım çalışması becerilerinin artırılması.

Program genellikle bireysel öğrenme, grup çalışmaları, simülasyonlar, rol oyunları ve tartışma forumları gibi etkileşimli öğrenme yöntemleri kullanılarak sunulur. Program sonunda, sendika temsilcilerine sertifika verilir.

Sertifika Programına Bakınız.

Sendika Temsilcisi Eğitimi Sertifika Programı