Kimya Bölümü Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Kimya bölümü, maddelerin yapısını, özelliklerini, bileşimini, reaksiyonlarını, sentezlerini ve analizlerini inceleyen bir disiplindir. Bu bölümde öğrenciler, atomlar, moleküller, elementler ve bileşikler hakkında bilgi edinirler.Kimya bölümünde çalışanlar, araştırma ve geliştirme, üretim, kalite kontrol, çevre koruma, güvenlik ve eğitim gibi konularda uzmanlaşmış kişilerdir. Ayrıca, ilaç, gıda, kozmetik, tekstil, elektronik ve enerji gibi birçok sektörde de çalışabilirler.Kimya mezunları, özellikle ilaç, gıda, kozmetik, tekstil, elektronik, enerji, kimya ve petrokimya gibi sektörlerde iş bulabilirler. Bunun yanı sıra, araştırma ve geliştirme, üretim, kalite kontrol, çevre koruma, güvenlik ve eğitim gibi konularda da çalışabilirler.

Kimya mezunları, maddelerin yapısını, özelliklerini, bileşimini, reaksiyonlarını, sentezlerini ve analizlerini inceleyen bir disiplinde uzmanlaşmış kişilerdir. Bu kişiler, araştırma ve geliştirme, üretim, kalite kontrol, çevre koruma, güvenlik ve eğitim gibi konularda çalışabilirler. Ayrıca, akademik kariyer yaparak, üniversitelerde öğretim görevlisi olarak çalışabilirler.