Sosyal Bilimlerde Araştırma Etiği Sertifika Programı Nedir?

Sosyal Bilimlerde Araştırma Etiği Sertifika Programı, sosyal bilimler alanında çalışan araştırmacılar, akademisyenler, öğrenciler ve ilgili diğer kişiler için tasarlanmış bir programdır. Bu program, sosyal bilimlerde araştırma etiği konusunda temel bilgileri, kavramları, ilkeleri ve uygulamaları kapsar.

Programın içeriği şunları içerebilir:

• Sosyal bilimlerde araştırma etiğinin temel kavramları ve ilkeleri
  • Etik karar verme süreci ve karar verme kriterleri
  • İnsan denekler ve hayvanlar üzerinde yapılan araştırmaların etik yönleri
  • Veri toplama, depolama ve kullanımı ile ilgili etik konular
  • Araştırmaların yayınlanması, intihal ve telif hakkı ile ilgili etik konular
  • Etik kurulların rolü ve işleyişi Etik karar verme sürecinde karşılaşılan zorluklar ve çözüm yolları

Program genellikle bir dizi online ders, okuma materyalleri, ödevler ve son olarak bir sınav veya proje sunumu şeklinde sunulur. Başarılı bir şekilde tamamlayan öğrencilere Sosyal Bilimlerde Araştırma Etiği Sertifikası verilir.

Sertifika Programına Bakınız.

Sosyal Bilimlerde Araştırma Etiği Sertifika Programı