Sosyal Bilimlerde Nitel Araştırma Yöntemleri Sertifika Programı Nedir?

Sosyal Bilimlerde Nitel Araştırma Yöntemleri Sertifika Programı genel olarak sosyal bilimler alanında araştırma yapmak isteyenler için tasarlanmıştır. Program, nitel araştırma yöntemleri hakkında temel bilgi ve becerileri edinmek isteyen öğrencilere, araştırmacılara, akademisyenlere, danışmanlara ve iş dünyasındaki profesyonellere yöneliktir.

Programın içeriği şunları içerebilir:

• Nitel Araştırma Yöntemleri: Nitel araştırma yöntemleri tanımı, nitel araştırma türleri, nitel araştırmanın özellikleri, nitel araştırma verilerinin toplanması, nitel verilerin analizi, nitel araştırmada güvenirlik ve geçerlik.
  • Nitel Araştırma Tasarımı: Nitel araştırma tasarımının tanımı, nitel araştırma süreci, nitel araştırma verilerinin toplanması, nitel verilerin analizi, nitel araştırma raporu.
  • Nitel Araştırmada Veri Toplama: Nitel araştırmada gözlem yöntemi, nitel araştırmada mülakat yöntemi, nitel araştırmada odak grup yöntemi, nitel araştırmada durum çalışması yöntemi.
  • Nitel Araştırmada Veri Analizi: Nitel araştırmada veri analizine giriş, nitel verilerin kodlanması, nitel verilerin analizi, nitel araştırmada raporlama.
  • Nitel Araştırmada Etik Sorunlar: Nitel araştırmada etik ilkeler, nitel araştırmada etik sorunlar, nitel araştırmada izin alma.

Program genellikle online olarak sunulur ve öğrencilere genellikle ders materyalleri, ödevler ve vaka çalışmaları sunulur. Programın sonunda öğrenciler, nitel araştırma yöntemleri hakkındaki bilgi ve becerilerini göstermek için bir sertifika alırlar.

Sertifika Programına Bakınız.

Sosyal Bilimlerde Nitel Araştırma Yöntemleri Sertifika Programı