Su Ürünleri Mühendisliği Bölümü Nedir / Ne İş Yapar ?

Su Ürünleri Mühendisliği, su ortamlarında yetiştiriciliği yapılan balık, kabuklu deniz ürünleri, yengeç, midye ve diğer su ürünleri türlerinin yetiştiriciliği, avcılığı, işlenmesi ve pazarlanması için teknik ve bilimsel bilgi sağlayan bir mühendislik disiplinidir.Bu bölümde öğrencilere, balık biyolojisi, su ürünleri yetiştiriciliği, su ürünleri işleme teknikleri, deniz ürünleri işleme teknikleri, su ürünleri hastalıkları, su ürünleri pazarlaması, su ürünleri ekonomisi, su ürünleri çevre etkileri, su ürünleri tesis tasarımı ve su ürünleri su kalitesi yönetimi gibi konularda eğitim verilir.

Su Ürünleri Mühendisliği mezunları, özellikle balık yetiştiriciliği, su ürünleri işleme, su ürünleri üretimi ve su ürünleri pazarlama sektörlerinde çalışabilirler. Bu mezunlar ayrıca, su ürünleri araştırma enstitüleri, çevre koruma kurumları, üniversiteler, araştırma ve geliştirme merkezleri, su ürünleri danışmanlık firmaları ve hükümet kurumlarında da çalışabilirler.Su Ürünleri Mühendisliği mezunları, su ürünleri çiftlikleri, akvaryumlar, balık çiftlikleri, su ürünleri işleme fabrikaları, su ürünleri ihracat firmaları, su ürünleri pazarlama şirketleri, su ürünleri danışmanlık firmaları, balık ve su ürünleri sağlık laboratuvarları ve su ürünleri araştırma enstitüleri gibi farklı sektörlerde çalışabilirler.

Sonuç olarak, Su Ürünleri Mühendisliği mezunları, balık yetiştiriciliği, su ürünleri işleme, su ürünleri üretimi ve su ürünleri pazarlama sektörlerinde çalışabilirler. Bu mezunlar, su ürünleri araştırma enstitüleri, çevre koruma kurumları, üniversiteler, araştırma ve geliştirme merkezleri, su ürünleri danışmanlık firmaları ve hükümet kurumlarında da çalışabilirler. Su Ürünleri Mühendisliği mezunları, su ürünleri çiftlikleri, balık çiftlikleri, su ürünleri işleme fabrikaları, su ürünleri ihracat firmaları ve su ürünleri pazarlama şirketleri gibi farklı sektörlerde iş bulabilirler.