Dijital Oyun Tasarımı Bölümü Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Dijital Oyun Tasarımı, oyun endüstrisi için dijital oyunlar geliştirmek için gerekli olan teknoloji, sanat ve tasarım becerilerini bir araya getiren bir bölümdür. Bu bölümde öğrenciler, oyun geliştirme sürecinin her aşamasında kullanılan teknikler, yazılım ve donanım araçları, tasarım prensipleri, hikaye anlatımı, karakter geliştirme, grafik ve animasyon oluşturma gibi konuları öğrenirler.

Dijital Oyun Tasarımı mezunları, oyun geliştirme sürecinde birçok farklı alanda çalışabilirler. Oyun geliştirme şirketleri, mobil uygulama geliştirme şirketleri, interaktif medya şirketleri ve reklam ajansları gibi birçok farklı alanda çalışma imkanı bulunmaktadır.Mezunlar, oyun geliştirme sürecindeki farklı aşamalarda görev alabilirler. Örneğin, oyun tasarımı, hikaye anlatımı, karakter geliştirme, grafik ve animasyon oluşturma gibi konularda uzmanlaşmış olabilirler. Ayrıca, oyun geliştirme sürecinde yazılım mühendisleri, test uzmanları, proje yöneticileri gibi farklı rollerde de görev alabilirler.