Tabelacı / Nedir? Ne İş Yapar? Maaşı Nedir?

Ne İş Yapar?

Tabelacı, tabelaların tasarımı, üretimi, montajı ve bakımı gibi işlemlerle ilgilenen kişidir. Tabelacılar, işletmelerin dış cephelerinde kullanılan tabela, afiş, pankart gibi reklam malzemelerinin üretimini gerçekleştirirler. Bu malzemelerin tasarımını yapmak, malzeme seçimini yapmak, montajını yapmak ve bakımını yapmak da tabelacının sorumlulukları arasında yer alır.

Maaşı Nedir?

Tabelacılar, kendi işyerlerinde veya reklam ajansları, matbaalar, tabela üretim şirketleri ve reklam sektöründe çalışabilirler. Tabelacıların yaptıkları işe bağlı olarak maaşları değişebilir. Türkiye'de tabela üretimi ve montajı ile ilgili işlerde çalışanlar, ortalama olarak 13.500 TL ile 16.500 TL arasında bir maaş alabilirler. Ancak, bu rakamın iş deneyimi, kurumun büyüklüğü, sektör ve konum gibi faktörlere göre farklılık göstermesi mümkündür.