Laborant / Nedir? Ne İş Yapar? Maaşı Nedir?

Ne İş Yapar?

LABORANT, genellikle bilimsel veya teknik araştırmalar yürüten kurumlarda, üniversitelerde, hastanelerde veya sanayi kuruluşlarında çalışan bir uzmandır. Laborantlar, genellikle laboratuvar ortamında görev alır ve bilimsel veya teknik araştırmalar yapan ekiplerde aktif rol alırlar.

Laborantların işleri arasında, laboratuvar testleri yapmak, ölçümler yapmak, deneyler yürütmek, verileri toplamak, sonuçları analiz etmek ve raporlamak gibi görevler yer alır. Laborantlar, kimya, biyoloji, fizik, tıp, gıda teknolojisi, çevre teknolojisi, malzeme bilimi ve diğer bilim dallarında çalışabilirler.

Maaşı Nedir?

Laborantların maaşları, çalıştıkları kuruma, deneyimlerine, eğitim seviyelerine ve uzmanlık alanlarına bağlı olarak değişebilir. Türkiye'de bir laborantın aylık maaşı, ortalama olarak 12.500 TL ile 25.000 TL arasında değişebilir. Ancak, deneyimli laborantlar ve uzmanlık alanlarına göre maaşları daha yüksek olabilir. Ayrıca, araştırma yapan özel sektör şirketleri veya üniversiteler gibi kurumlarda çalışan laborantların maaşları, kamu kurumlarındaki laborantlara göre daha yüksek olabilir.