İş Güvenliği Uzmanı / Nedir? Ne İş Yapar? Maaşı Nedir?

Ne İş Yapar?

İş Güvenliği Uzmanı, iş yerlerindeki iş sağlığı ve güvenliği konularında çalışan bir uzmandır. Görevi, iş kazaları ve meslek hastalıklarını önlemek için işyerlerinde gerekli tedbirlerin alınmasını sağlamaktır.

İş Güvenliği Uzmanı, işyerindeki riskleri belirleyerek gerekli önlemleri almakla sorumludur. Bu kapsamda iş yerlerindeki tehlikeli maddelerin depolanması, çalışma ortamının düzenlenmesi, makine ve ekipmanların güvenliği gibi konuların kontrol edilmesi iş güvenliği uzmanının görevleri arasındadır. Ayrıca, işçilere iş sağlığı ve güvenliği konularında eğitim vererek bilinçlendirmeye yönelik çalışmalar yapmaktadırlar.

İş Güvenliği Uzmanı, genellikle özel sektör firmalarında çalışmaktadır. Kamu kurum ve kuruluşlarında da iş güvenliği uzmanları görev yapmaktadır. Ayrıca, işyeri hekimleri ile birlikte çalışarak işçilerin sağlık ve güvenliği konusunda ortak çalışmalar yürütmektedirler.

Maaşı Nedir?

İş Güvenliği Uzmanı maaşı, deneyim, çalışılan sektör, işverenin büyüklüğü gibi faktörlere bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Türkiye'deki İş Güvenliği Uzmanlarının ortalama maaşı 14.500-26.500 TL arasında değişmektedir. Ancak, bu rakamların çalışılan sektör, işverenin büyüklüğü, deneyim ve eğitim seviyesi gibi faktörlere bağlı olarak değişebileceğini unutmamak gerekir.