Tarım Önlisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Tarım Önlisans Programı, tarım sektöründe bitki yetiştiriciliği, hayvancılık, tarım mekanizasyonu, tarım ekonomisi ve tarımsal işletmecilik gibi konularda eğitim veren bir programdır. Bu program, öğrencilere tarımsal üretim süreçleri, toprak ve bitki bilimi, tarım makineleri, tarım ekonomisi, gübreleme ve zirai ilaç kullanımı gibi konuları içerir.

Bu programı tamamlayan mezunlar, tarım sektöründe çiftliklerde, tarım işletmelerinde veya tarım danışmanlık firmalarında çalışabilirler. Bitki yetiştirme yöntemlerini uygulayabilir, tarım makinelerini kullanabilir, tarımsal işletme yönetimi konularında bilgi sahibi olabilir ve tarım projelerini planlayabilirler.

Tarım Önlisans mezunları, tarım işletmelerinde, çiftliklerde, tarımsal kooperatiflerde, tarım danışmanlık firmalarında veya tarım araştırma merkezlerinde istihdam edilebilirler. Bitki yetiştiriciliği, toprak analizi, tarım makinelerinin kullanımı, tarım işletmeciliği, pazarlama stratejileri ve tarımsal projeler konularında çalışabilirler.