Organik Tarım Önlisans Programı Nedir / Ne İş Yapar ?

Organik Tarım Önlisans Programı, organik tarımın temel prensiplerini ve uygulamalarını öğretmeyi amaçlayan bir eğitim programıdır. Bu program, öğrencilere organik tarım yöntemlerini, organik gübreleme ve zararlılarla mücadele tekniklerini, organik ürün pazarlamasını ve sertifikasyon süreçlerini içeren geniş bir bilgi ve beceri yelpazesi sunar.

Organik Tarım mezunları, organik tarım işletmelerinde, çiftliklerde, tarım kooperatiflerinde veya organik ürün pazarlama şirketlerinde çalışma imkanına sahiptirler. Organik tarım işletmelerinde çiftçilik faaliyetlerini yürütebilirler ve organik tarım prensiplerine uygun olarak üretim yapabilirler. Toprak yönetimi, gübreleme, sulama ve zararlılarla mücadele gibi konularda bilgi sahibi olarak, sağlıklı ve sürdürülebilir tarım uygulamalarını gerçekleştirebilirler.

Organik Tarım mezunları, organik ürün pazarlaması ve sertifikasyon süreçleri konusunda da uzmanlaşabilirler. Organik ürünlerin pazarlanması ve satışında görev alabilir, organik ürün sertifikasyonu için gereken prosedürleri takip edebilirler. Organik tarımın faydalarını ve sürdürülebilir tarım uygulamalarını topluma tanıtmak için bilinçlendirme çalışmaları yapabilirler.

Bu program mezunları, organik tarım işletmelerinde tarım uzmanı veya yönetici olarak çalışabilirler. Ayrıca, tarım kooperatiflerinde veya organik ürün pazarlama şirketlerinde üretici ilişkileri veya pazarlama pozisyonlarında görev alabilirler. Organik tarımın önemi ve potansiyeli hakkında araştırmalar yaparak, tarım politikalarının oluşturulmasında ve sürdürülebilir tarım projelerinde aktif rol alabilirler.