Bilgi Güvenliği Teknolojisi Önlisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Bilgi Güvenliği Teknolojisi Önlisans Programı, bilgisayar sistemlerinin güvenliği, veri koruma yöntemleri, siber güvenlik, ağ güvenliği ve bilgi güvenliği politikaları gibi konuları içeren bir programdır. Bu program, öğrencilere ağ güvenliği, veri koruma yöntemleri, sızma testleri, güvenlik yazılımları ve bilgi güvenliği yönetimi gibi konuları kapsar.

Bu programı tamamlayan mezunlar, şirketlerde, kamu kurumlarında, bilgi teknolojileri şirketlerinde veya siber güvenlik firmalarında çalışabilirler. Bilgisayar ağlarının güvenliğini sağlayabilir ve yönetebilir, siber saldırılara karşı önlemler alabilir, güvenlik açıklarını tespit edebilir ve bilgi güvenliği politikalarını uygulayabilirler.