Tarımsal Genetik Mühendisliği Bölümü Nedir / Ne İş Yapar

Tarımsal Genetik Mühendisliği bölümü, bitki ve hayvan türlerindeki genetik yapıyı inceleyerek genetik materyallerin tarımsal üretimde kullanımını araştıran bir mühendislik disiplinidir. Bu bölümde okuyan öğrenciler, bitkilerin genetik özelliklerini geliştirerek daha dayanıklı, verimli ve kaliteli bitki çeşitleri üretmeyi öğrenirler.Ayrıca, hayvanlarda da genetik yöntemlerle daha sağlıklı ve verimli türlerin elde edilmesi için çalışmalar yapılır.

Tarımsal Genetik Mühendisliği bölümü, biyoteknoloji, moleküler biyoloji, genetik, tarım, gıda teknolojisi ve ileri tarım teknolojileri gibi alanları içerir.Mezunlar, tarım sektöründe faaliyet gösteren özel ve kamu sektörü kurumları, gıda üretimi yapan firmalar, araştırma merkezleri ve üniversitelerde araştırmacı, proje yöneticisi, ürün geliştirme uzmanı, tarımsal danışman gibi pozisyonlarda çalışabilirler. Ayrıca, biyoteknoloji ve ilaç firmalarında da iş imkanları bulunmaktadır.