Tercüman / Nedir? Ne İş Yapar? Maaşı Nedir?

Ne İş Yapar?

Tercüman, iki veya daha fazla farklı dilleri akıcı bir şekilde konuşan ve yazan, bu diller arasında sözlü ve yazılı olarak çeviri yapabilen kişidir. Tercümanlar, farklı dillerde konuşan insanlar arasında iletişim kurulmasını sağlamak için gereken çeviri hizmetlerini sağlarlar.

Tercümanlar, farklı alanlarda çalışabilirler. Mesela, diplomatik, ticari, hukuki, tıbbi, akademik, turistik ve benzeri alanlarda çeviri yapabilirler. Ayrıca, sözlü tercüme yapmak için toplantılara, konferanslara, seminerlere ve benzeri etkinliklere katılabilirler.

Maaşı Nedir?

Tercümanların maaşları, tecrübelerine, uzmanlık alanlarına, çalıştıkları alana ve çalışma koşullarına göre farklılık gösterir. Türkiye'de tercümanların ortalama maaşı 15.000 TL ile 30.000 TL arasında değişebilir. Ancak, tercümanların çalıştıkları sektöre, müşterilerin bütçelerine ve tercümanın bulunduğu şehre göre maaşları değişebilir.