Santral Memuru / Nedir? Ne İş Yapar? Maaşı Nedir?

Ne İş Yapar?

SANTRAL MEMURU, bir şirketin, hastanenin, okulun veya diğer kuruluşların telefon santralinde çalışan bir memurdur. Santral memuru, gelen telefonları yönlendirir, mesajları alır ve arayan kişileri ilgili kişilere veya departmanlara yönlendirir. Ayrıca, telefon defterlerinin tutulması, faks ve e-posta yönlendirmesi gibi diğer ofis işlerine yardımcı olurlar.

Santral memurları, genellikle telefon sistemlerini kullanmayı, doğru yönlendirme becerilerini ve müşteri hizmetleri konusunda iyi bir anlayışa sahip olmalıdırlar. Ayrıca, iletişim becerileri, dikkatli dinleme, hızlı düşünme ve problem çözme becerileri de önemlidir.

Maaşı Nedir?

Santral memurlarının maaşları, deneyimleri, çalıştıkları kurum ve çalıştıkları bölgeye göre değişebilir. Türkiye'de bir santral memurunun ortalama aylık maaşı, 12.000 TL ila 24.000 TL arasında değişebilir. Ancak, özel sektörde çalışan santral memurları daha yüksek maaşlar alabilirler. Ayrıca, çalıştıkları kurumun büyüklüğü ve telefon trafiği gibi faktörler de maaşları etkileyebilir.